Slotsbryllup

Askepot og ægtefælle: Slotsbryllup

Romantisk? Et slotsbryllup kan blive det ultimative for dig og din udkårne. Og en uforglemmelig oplevelse for familie og venner. Udvalget i Danmark er ikke stort. Men det, der er, er godt. Oftest indlogeres I, efter bryllupsforberedelser i månederne op til jeres store dag, på slottet dagen før. Efter en smuk vielsesceremoni i ofte middelalder-omgivelser, hvor I hvis slottet har tilsluttet en kirke eller et kapel, bliver viet der, tager gæsterne med over i balsalen. Er vejret til det kan I modtage gæsterne i slotsparken, hvor hele selskabet kan spise, drikke og feste til den årle morgen. På flere slotte kan gæsterne, et begrænset antal, indlogeres direkte på slottet eller tæt på.
Mange brudepar bliver fotograferet et særligt udvalgt sted i slotshaven. Hvad med en barokhave eller en imponerende allé, mens gæsterne nyder en aperitif. Musik, opvisning, show. Alt er muligt til et slotsbryllup, hvor visse slotte også tilbyder tema-bryllupper.


Vær opmærksom på, at visse slotte ikke tillader at holde selve bryllupsfesten i de gamle lokaler, dvs på selve slottet, fordi trægulve med mere ikke må slides unødvendigt. Hvis du kan klare dig med at holde brylluppet lige ved siden af slottet, eller i et nyere lokale eller fløj, så er dette en mulighed. Men mange slotsbryllupper foregår i de selv samme balsale, som slottets tidligere ejere med eller uden blåt blod i årerne har trampet dansen.

Slotsbryllupper, Lykkesholm og Clausholm

Lykkesholm Slot tæt på Nyborg er et godt eksempel på et egnet sted for et slotsbryllup. Der er smukke omgivelser med park, søer og voldgrav. Brylluppet arrangeres samarbejde med det kommende brudepar. Det er bla muligt at blive kørt i hestetrukken bryllupskaret til Ravnholt, hvor det det private kapel ligger. Efter vielsen er færdig, kan gæsterne indfinde sig på slottet, og brudeparret slappe af og nyde begivenheden, som de historiske bygninger giver. Et slotsbryllup omgivet af en hyggelig atmosfære og dejlig natur.
Et andet egnet sted er Clausholm Slot tæt på Århus, hvor værterne har mange års erfaring med bryllupper. Slottet bliver pyntet op med lys og blomster. Mad og drikke. Resten er ren Askepot.
Slottet har ofte tilsluttet professionelle, der kan rådgive jer vedrørende musik, mad, show, vielsesceremoni, overnatning med mere. Brug disse rådgivere uden at lade dem styre hele jeres slotsbryllup.

Danmarkshistorier overalt

Slotsbryllupper kan samtidig indeholde en rundvisning eller et multimedieforedrag om slottets historie. Om kærlighedshistorier, lykkelige eller ulykkelige, mellem datidens adelige og måske endda kongelige. Et slotsbryllup er dog ikke en helt billig affære, så du anbefales at indhente flere tilbud også selvom køreafstanden så bliver længere. Alt i alt kan det nemlig vise sig at blive billigere. Er jeres bryllup til en slotsfest, så tjek nedenstående links og reserver i god tid. Flere slotte afholder udover bryllupper også andre lukkede arrangementer, men det er egentlig bare din garant for, at servicen er i top.


Jeres bryllup vil blive eventyrligt, fordi selve slotsbrylluppet er forbundet med en magi, som I ikke kan opdrive andre steder.
Økonomien i et slotsbryllup er dog værd at få fuldstændig på plads (med svigerfar), fordi et slotsbryllup på mange måder er dyrere end mere almindelige bryllupper.
Husk at det per næse bliver billigere, jo flere gæster I inviterer, men at slutregningen selvfølgelig dermed bliver større.