Rejser til Spanien

Har du problemer med at bestemme dig for, hvor ferien skal gå hen i år? Man behøver ikke at tage langt væk for at komme på en smuk og anderledes ferie. Du kan blive lige her i Europa! Hvis du rejser til Spanien kan du komme længere syd på til varmen, appelsintræer og lækker mad til relativt billige penge.
Spanien ligger i det sydlige Europa og grænser op til Frankrig, Andorra, Portugal samt Atlanterhavet og Middelhavet. Hovedstaden er Madrid, som er lokaliseret næsten midt i Spanien. Andre større byer er Malaga, som ligger helt sydpå og Barcelon, som ligger i det østlige nord af Spanien.
Spanien byder på en bred vifte af interessant kultur, folk, historie, kunst og andre aspekter af landet. Landet byder på aktiviteter til turister året rundt, og du vil også komme til at opleve gamle traditioner og kendetegn, som du ikke vil se andre steder i verden.
 

Når du rejser til Spanien

Der er et hav af muligheder for at tage på spændende ferier i Spanien, om man så er til vandre ferie, storby ferie eller bade ferie.
Hvis du elsker storbyens hektiske sus, skal du absolut opleve Madrid. Madrid er en utrolig smuk by, hvor de gamle bygninger og slotte står side om side med moderne højhuse. Om du så elsker kunst eller ej, kan du ikke undgå at tage på Prado-museet, som er verdensberømt. Det er et ægte overflødighedshorn af skønne malerier og bjergtagende statuer. Du kan her både opleve spanske malere som El Greco og Velázquez samt flamske kunstnere, blandt andet Rubens og Brueghel. Du bør også komme forbi den centrale park i byen. Der ligger en stor sø i midten, hvor man kan leje både og sejle rundt.
Det er et stort, idyllisk åndehul om dagen, og om aftenen bliver den smukt oplyst.  Desuden er Madrid kendt for sit imponerende palads, Palacio Real, hvor der er offentligt adgang til mange af de 3.000 værelser, blandt andet tronsalen. Der kan her også ses et stort udvalg af gobeliner og porcelæn.
Lige meget hvad du vælger at besøge, bør du absolut tage ud og spise tapas en aften. Den gamle bydel i Madrid er verdensberømt for sine lækre tapas restauranter, hvor du vil smage rækker af lækre delikatesser og lokale specialiteter.
Barcelona er også en super by at holde ferie i og byder ligeledes på mange forskellige oplevelser i byen.
 

Oplevelser uden for Madrid

Hvis du hellere vil ligge og slænge dig på en lækker sandstrand, er der også mulighed for det, når du rejser til Spanien. Langs østkysten og i Sydspanien bugner det med små, lækre bade byer, som har alt hvad hjertet kan begære. Her skal nævnes blandt andet Gibraltar, Valencia og Malaga. I mange af disse byer vil du kunne booke hotel med udsigt over havet og stranden. Byerne bærer præg af, at der kommer mange turister, men de er stadig et besøg værd, hvis man er ude efter en lækker ferie med afslapning og masser af solskin. De er meget ofte rigtig familie venlige og tilbyder masser af forskellige aktiviteter for børn og unge, blandt andet forskellige former for vandsport. Der er også masser af muligheder for at tage på éndags-ture ud, så man kommer ud og vandre lidt i Spaniens smukke landskaber.
Hvis man er ude efter en ferie med fest og ballade, kommer man heller ikke forgæves. Eksempelvis Malaga er oplagt til, at man skal ligge og bage på stranden om dagen og ud og opleve de mange barer og diskoteker om natten.
Spanien har således feriemål for enhver smag, om du så er til storbyen eller havet.