Rejser til Skala

Rejsen går til Skala

Har du allerede bestilt årets sommerferie til Skala? Ellers skal du måske overveje det. Der er rigtig mange forskellige ting at se og opleve i den lille, græske havneby og på øen Patmos. Om du så er til badeferie, vandreferie eller noget helt andet, kan Skala være stedet for dig.
Skala ligger på øen Patmos i det græske øhav, og der bor ca. 1200 indbyggere i byen. Sommervejret er solrigt og meget varmt med en temperatur, der ligger mellem 30 og 35 grader. Det kan ske, at en tordenbyge medfører en lavere temperatur, og desuden ligger Skala lige ved kysten, så havbrisen kan også være med til at sænke temperaturen lidt. Hvis man vil opleve en mere behagelig temperatur, kan det anbefales at besøge byen mellem september og november, hvor temperaturen ligger mellem 25 og 30 grader.

 

Seværdigheder i og omkring Skala

Øen Patmos er verdenskendt for sine smukke, næsten uberørte sandstrande. Hvis du er ude efter en lækker, sandet badestrand, finder du den ikke i Skala, men du kan nemt hoppe på en båd til en af øens mange andre super dejlige sandstrande. Kun 2 km væk kan du finde to af øens bedste sandstrande, Melloi og Agriolivade. På den måde får du også set mere af øen end kun den lille ferieby. Hvis du foretrækker at blive i Skala, ligger der en mindre stenstrand lige uden for havnen.
Havnen er helt sikkert centrum i Skala. Herfra sejler der fiskerbåde i alle regnbuens farver ud til resten af øen. Man kan også nemt finde en båd, som sejler til naboøen, Samos, hvor du finder frodige dale og små hyggelige byer. Også her vil du finde mange smukke sandstrande
Det er dog værd at tilbringe en hel dag eller to i selve Skala, da hele Patmos byliv er samlet i denne by. På det lille torv og rundt omkring i de små hyggelige gader, vil du finde restauranter, taverner, caféer og barer samt et enkelt diskotek. Det er forholdsvist billigt at spise i byen. En middag med for eksempel en græsk salat og musaka koster det, som svarer til ca. 80 danske kroner.
Når du tager rundt på resten af Patmos, skal du absolut besøge øens højeste punkt. Her står det smukke og majestætiske Johanneskloster, som Patmos er kendt for. Der findes dyrebare skatte i klosteret, og der bor stadig munke. Et besøg her er et absolut must, mens du er på ferie på Patmos.
Er du til en mere action præget ferie, kan du også finde det i Skala. Byen har et udvalg af forskellige slags vandsport, du kan prøve, blandt andet vandski, windsurfing og paragliding.
Lige meget hvad du er til, vil du helt sikker ikke kunne undgå at komme i feriestemning, da den lille græske by emmer af charme, og den græske mad findes ikke bedre.
 

Praktiske informationer om Skala og Patmos

Det kan godt være en fordel at hæve penge, før du rejser. Efterhånden er der flere og flere restauranter og butikker, som modtager kreditkort, men det er bestemt ikke alle. Det findes 2 hæveautomater i Skala.
Det er let at komme omkring på øen, hvis du gerne vil uden for Skala. Udover de mange både, som sejler rundt omkring, kører der busser mellem Skala og hovedbyen, Chora. Derudover kører der også busser til byerne Grikos og Kambos. Det er muligt at leje bil, scooter og motorcykel.
Når du kommer med fly, vil du lande på naboøen, Samos, da Patmos ikke har nogen lufthavn. Fra lufthavnen tager det omkring et kvarter med bus eller taxa til havnen i byen Pythagorion. Herfra kan du tage en båd til Patmos.  Det tager mellem 2 – 3,5 timer, men det er en dejligt bådtur, så nyd den endelig. Vær opmærksom på, at du muligvis skal booke en overnatning i Samos, da bådturene til Patmos ikke altid passer med flyafgangene.