Rejser til Rhodos

Rhodos er den største af De Dodekanesiske Øer og har et areal på 1.402 km2 (lidt større end Lolland) og er beliggende ca. 18 km. fra Tyrkiets kyst. Der er over 100.000 indbyggere. Klimaet på øen er varmt, men den friske brise fra vest bevirker, at temperaturen oftest er behagelig. I betragtning af øens størrelse byder rejser til Rhodos på en meget varieret natur.
Øen har gennem flere århundreder været erobret af mange forskellige folkeslag, som alle har sat deres tydelige præg på øen. Især den antikke by Lindos er et smukt levn fra fortiden med de karakteristiske, hvidkalkede huse og Akropolis, som er øens stolthed.


På Rhodos finder man mange dejlige strande, og der er masser af muligheder for vandsport og selvfølgelig også en lille svømmetur for de mindre vovede. Dog er de bedste strande på østsiden. På vestsiden oplever man strande med mange sten på bredden og i vandkanten. Det græske køkken er i særklasse. Lækre solmodne tomater, oliven, feta og grillet kød kan man næsten ikke komme udenom. Rhodos er meget international, så det er nemt at kombinere sin ferie med mad, som alle kender og de mere nationale græske retter. Der er masser af restauranter og caféer på Rhodos, så det kan godt være svært at vælge, for de alle sammen er så hyggelige. Befolkningen på Rhodos er meget gæstfrie, og mange kan sætninger på dansk for at imponere.

Seværdigheder på Rhodos

Det mest kendte naturområde er Sommerfugledalen, hvor der i sommermånederne er flere tusinde sommerfugle. Den har en rigtig skøn beliggenhed.
I området Ialyssos og Ixia finder man Filerimos-bjerget, som er ca. 270 meter højt, og er byens akropolis, som betyder det højeste punkt. På toppen af bjerget står der et stort kors, som man kan komme op i. Der er ikke så meget plads, men udsigten er fremragende. I klart vejr kan man se hele Rhodos.

Den gamle bydel på Rhodos er én af Europas bedst bevarede middelalderbyer. Den kan man ikke se på én dag, da det er et stort område. Mange stemningsfulde små basargader. Der er virkelig blevet presset mange interesssante ting ind i de små butikker. Du kan ikke gå og være sulten ret længe i Den Gamle By, da der er flere forskellige restauranter og hyggelige caféer at vælge imellem. Historie er der masser af. Der står blandt andet en brønd på De jødiske martyrers plads. 2000 jøder blev her holdt fanget, inden de kom i koncentrationslejre i Tyskland. Den Gamle By’s vartegn er et klokketårn, som er det højeste punkt i byen. Der er mange trappetrin op til toppen, men udsigten er dét værd.
Har man familien med, når man rejser til Rhodos, kan man vælge at tage til Faliraki, hvor der ligger et fantastisk vandland. Der er mere end 30 forskellige vandforlystelser, så der er en mulighed for, at der er noget for enhver vandhund.

Ikke ret langt fra Lindos kan man få en dejlig naturoplevelse ved De 7 Kilder (Eptá Pigés). De ligger inde i skoven, så man skal huske at tage nogle gode vandresko med, hvis man vil ud på de mange skovstier. Der er mange små bække og så selvfølgelig de 7 kilder, der ender i en sø. Alt dette samt de store træer i skoven gør, at der er en dejlig behagelig temperatur.

Gennemsnitstemperaturer på Rhodos

Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt
Dag 19 22 28 29 29 27 25
Nat 10 15 19 21 22 19 17
Vand 17 18 22 24 25 24 23