Rejser til Kreta

Rejser til Kreta er solferie og spændende oplevelser

Kreta er med mere end en halv million indbyggere den største græske ø, og også en af de største øer i hele Middelhavet. Kreta er rig på smukke naturoplevelser, skønne sandstrande og spændende og dramatisk historie, og der er både smukke bjerge og dale, fantastiske strande og utrolige historiske oplevelser i vente når du rejser til Kreta. Der er mange muligheder for både ultimativ afslapning eller spændende, kulturelle oplevelser, hvis du rejser til Kreta på din næste ferie.

Kreta er sydligt placeret i Middelhavet mellem Europa og Afrika. Det gør, at Kreta har et særdeles behageligt klima med sommertemperaturer stort set fra april til november. Temperaturen bliver aldrig for høj eller lav på Kreta, men ligger mellem april og november ca. mellem 20 og 30 grader. Et stort plus er desuden at der stort set ikke forekommer regn i sommerperioden. Du kan med andre ord være sikker på varmt og solrigt sommervejr, når du holder ferie på Kreta.

 

Chania – solrig sandstrand og græsk taverna

Der er flere skønne rejsemål på Kreta. Et af de mest populære er øens andenstørste by, Chania, som ligger på Kretas nordvestlige kyst. Her møder du et skønt azurblåt hav, hvor du kan bade i bølgen blå, eller slappe af sandstranden og nyde livet i fulde drag. Chania gamle venetianske havn, danner desuden rammen om et spændende restaurations- og handelsmiljø. Havneområdet rummer et utal af spændende og livlige græske tavernaer, hvor du kan spise alt det bedste græsk madlavning kan byde på. Byen rummer også et levende butiksliv, som du kan nyde godt af både om dagen og om aftenen. Chania byder desuden på en stor mængde smukke bygninger og spændende arkitektur. Byen rummer med andre ord alt det der skal til, for at skabe en god ferie: sol, varme, lækker mad, oplevelser og historie.
Kreta er nemlig ikke blot det optimale sted at holde en sol- og afslapningsferie. Kreta rummer nemlig også en spændende og dramatisk historie. Desuden er mange dramatiske fortællinger fra den spændende græske mytologi knyttet til Kreta. Er du interesseret i en ferie med oplevelser, kultur og historie, har Kreta altså meget at byde på.

 

Rejser til Kreta giver dig historie og smuk natur

Kretas historie går mere end 8000 år tilbage, og øen var oprindelsessted for den minoiske kultur. Minoerne voksede frem omkring det spændende minoiske palads Knossos, som siges at have huset den minoiske Kong Minos, som siges at være barn af den græske gud Zeus’ affære med prinsessen Europa.

Resterne af det storslåede Knossos er en af de vigtigste seværdigheder i Europa, og ligger på Kretas nordlige side. Knossos var i bronzealderen det mest storslåede bygningsværk i Europa, og forskellige udgravninger har vist, at der har været beboelse i området omkring Knossos helt tilbage til omkring år 6000 f.Kr., mens selve Knossos menes at have stået færdig omkring år 2000 f.Kr. Rejser til Kreta giver altså mulighed for at træde direkte ind i historien.

Der er også mange store naturoplevelser når du rejser til Kreta. Særligt Samariakløften, beliggende på den sydvestlige del af Kreta, er en storslået oplevelse. Kløften opstod for mere end 12 millioner år siden, og strækker sig mere end 16 km gennem De Hvide Bjerge, hvilket gør kløften til Europas længste. Området er derfor i dag fredet.
 

Hvad koster rejser til Kreta?

Det behøver ikke være dyrt at rejse til Kreta.  Der er mange muligheder at vælge imellem, lige fra elegant luksus, til hyggelige små familiehoteller. En uge i Chanias sol og sommer, med mulighed for strand og hav, og mange spændende oplevelser, kan findes fra 3.499 kr. per person med afrejse i juni måned. Er du villig til at rejse i sidste minut, kan rejsen sandsynligvis findes endnu billigere.

Internettet rummer mange muligheder for forskellige typer rejser til Kreta, og i mange forskellige prisklasser. Der er helt sikkert også en rejsemåde, og et hotel, der passer perfekt til dig og dine behov. Men uanset hvad du vælger, er du, hvis du vælger en rejse til Kreta, sikret smukke strande, lækker mad og store oplevelser. – Hvor skal din næste rejse gå hen?