Rejser til Gerani

Hvis du længes efter en fredelig og rolig ferie i sydens sol, skulle du måske overvene at tage til de græske øer, nærmere til byens Gerani, som ligger på Kreta. Kreta er den største af de græske øer, og har en befolkning på cirka 650.000 indbyggere. Øen er delt op i fire præfekturer, som er Chania, Iraklio, Lasithi og Rethimno. Gerani ligger i området omkring Chania, som er hovedbyen på Kreta.
Kreta har noget, der ligner det mildeste klima i Europa. Den stærke havbrise medbringer en forfriskende afkøling på de varme sommer dage, og regn i denne periode forekommer ikke. I april måned starter foråret, hvor vilde blomster samt appelsin træer og citron træer pryder det smukke landskab. Om vinteren er vejret ligeså mildt, hvor temperaturen sjældent når under 10 grader.

Seværdigheder i og omkring Gerani

Den lille feriebyen, Gerani har 400 fastboende indbyggere (3000 i ferie sæsonerne) og ligger på Chania kysten side om side med andre charmerede feriebyer. Den ligger omkring 15 km fra hoved byen Chania. Byen er meget fredelig og er derfor et oplagt feriested til dem, som ønsker en dejlig og rolig ferie i smukke omgivelser. Selvom byen er meget lille, har den en håndfuld fine taverner med lækker græsk med samt enkelte barer. Der ligger også et supermarked og en bager i byen. Ønsker du et større udvalg af butikker og restauranter, kan du enten tage ind til Chania by eller til byen Platanias kun to kilometer væk.
Der går en flod midt igennem byen, som opdeler den i to dele. På den vestlige side, vil du finde en skøn badestrand. Den er meget lang og bred og er også velegnet til børn. Stranden har fået tildelt det Blå Flag, som betyder, at den er usædvanlig ren og velholdt. Der er også rig mulighed for forskelige former for vand sport som vand ski, paraglidning, vand cykler og meget mere.
På den anden side er det mere roligt. Stenene på denne strand er meget store, og det er derfor svært at gå i vandet her.

Gerani ligger lige ved et knudepunkt på øen, så det er nemt at komme rundt til andre steder, hvis man vil lidt ud af byen. Selve området omkring Gerani er meget grønt og frugtbat. Du vil her kunne finde en masse forskellige frugt træer, primært appelsin træer. Der er også den del grøntsager og oliven træer samt cypresser og fyrre træer og masser af smuk, vild natur. Mange turister lejer cykler og kører på denne måde rundt i den attraktive natur rundt om Gerani.
Hvis du gerne vil længere væk fra Gerani, er det oplagt at tage en dag tur til Chania. Her kan du opleve mere byliv samt taverner, moderne butikker og selvfølgelig gamle, venetianske seværdigheder. Herfra kan du også tage en bådtur gennem det græske øhav til for eksempel Rhodos eller Piræus.Praktiske informationer om Gerani

Det tager omkring fire timer at flyve fra København til Kreta. Fra lufthavnen er der omkring 28 kilometer til Gerani, som du kan vælge enten at køre i bus eller taxa. Der er fra Gerani 12,5 kilometer ind til Chania centrum. Det er i Chania muligt at købe både engelske og danske aviser i højsæsonen.
Har du børn med på ferien, er der gode muligheder for at beskæftige dem. I Gerani findes der flere klubber, som arrangerer aktiviteter for mindre børn. Det inkluderer blandt andet svømmeøvelser og svømmetræning for 4-5 årige børn. Det skal bestilles hjemmefra sammen med rejser til Gerani. Tager du til nabobyen, Agia Marina, finder du også en større park for børn, hvor der er blandt andet el-biler, minigolf og hoppeborge.