Rejser til Costa del Sol

Længes du også efter en ferie i sydens sol, som indeholder både afslapning og aktiviteter? Så bør du booke årets rejse til Costa del Sol. Costa del Sol udgør en region i den sydlige del af Malaga, som indeholder en række kystbyer og mindre samfund. Ofte bliver Costa del Sol på dansk kaldets for ”Solkysten”. Tidligere bestod regionen er små fiskerlandsbyer, men nu er det et berømt ferieområde, hvor turister fra hele verden komme på besøg hvert år.
Sommersæsonen i Costa del Sol er præget af mange soltimer og en behageligt temperatur på mellem 24-28 grader. I efteråret og foråret er er også meget smukt, men lidt køligere. Det regner en del i vinterhalvåret, men næsten ikke i sommerhalvåret.

Seværdigheder i Costa del Sol

Der er mange ting at foretage sig i Costa del Sol. Hvis du gerne vil rundt og se nogle af de spændende byer i området, er der meget at komme efter. En times kørsel nordpå vil føre dig til den fascinerende by, Granada, som har 270.000 indbyggere. Det er en fantastisk by med en spændende historie, som i dag fungere som en moderne universitetsby. Midt i byen ligger Alhambra, som er et af verdens allersmukkeste paladser. Det blev bygget som monument for det islamiske herredømme i regionen Andalusien for mange år siden. Byen er et stykke fint kulturarv, som bliver besøgt af over 2 millioner turister hvert år. De lukker kun 7000 mennesker ind i byen om dagen, så det er en god ide at købe en billet på forhånd – det er helt sikkert et besøg værd.
Ca. 50 kilometer fra Granada ligger byen Alhama. Navnet betyder på arabisk ”bad, varme kilder”, hvilket er meget sigende. Byen er fyldt med varme kilder, som er blevet udnyttet til de mange lækre badeanstalter. Vandet i kilderne har ry for at være helbredende, hvorfor folk valfarter til stedet for at blive helbredt. Det er et utroligt smukt sted, og de fine badeanstalter er rigtig lækre. Området er omgivet at fantastisk natur, så det er absolut også et besøg værd.

Hvis du hælder mere til naturoplevelser, er der også nok at gå i gang med, når du rejser til Costa del Sol. Et par kilometer uden for Nerja, finder du den lille by Maro, hvor der ligger de største drypstenshuler i verden. Det skønnes, at grotter under stenalderen har været beboet, da der er fundet 30.000 år gamle spor efter menneskeliv. Grotterne er et utroligt smukt syn, som man ikke bør snyde sig selv for. Hvert år midt i juli bliver der afholdt koncerter på en kæmpe platform midt i grotter, hvilket er en helt fantastisk oplevelse, hvor lyden er helt unik.
Også Lade Vinuela er et smukt syn, med sine 170 millioner kubikmeter infernalske blå vand omgivet af majestætiske bjerge.Rejser til Costa del Sol med hele familien

Hvis du rejser med mindre børn, er der også sjove aktiviteter i Costa del Sol, hvor hele familien kan være med. Der er flere forskellige vandlande, eksempelvis Aquavelis i Torre del mar, som er et sjovt vandland for børn i alle slags aldre. Er I vilde med dyr, er der også mange muligheder. I Torremolinos ligger Krokodille parken, hvor der bor over 300 krokodiller. Tæt på ved Selwo Marina kan I se delfinshow, som bliver afholdt flere gange om dagen. Dette er altid et hit hos børnene, som også kan få lov til at lege med delfinerne selv. For de rigtig små børn er det altid et must at besøge Smølfe landsbyen. Den ligger i Júzcar og blev bygget, da der skulle indspilles en film om smølferne. Siden har den tiltrukket turister fra hele verden.