Rejser til Bodrum

Tyrkernes eget foretrukne ferieparadis er halvøen Bodrum. Derfor er indbyggertallet også på ca. 100.000 om sommeren, hvorimod om vinteren er der kun ca. 25.000 indbyggere. Byen emmer af liv og der er dejlige grønne områder. Bodrum tilbyder både afslapning, hyggelige stunder sammen med familie og venner, og er man mere til en aktiv ferie, så er der også byture, udflugter og vandsport.

En lille strand ligger i Bodrums centrum, men der er gode busforbindelser, hvis man ønsker at besøge de større og skønnere strande langs halvøens kyst. Bodrum ligger ikke ret langt fra den græske ø Kos, og man kan derfor også se den græske indflydelse i byen med de flotte næsten blændende hvidkalkede huse. Der har også førhen mest boet grækere i Bodrum.
Den tyrkiske mad kan opleves enten på restaurant eller ét af de mange gadekøkkener, der er rundt omkring. Man kan ikke komme uden om den tyrkiske meze, som er en masse små forretter som for eksempel små skåle med vinbladsdolmer, fyldte auberginer, butterdej med spinat og fetaost, yoghurtdressing og meget andet. Tyrkernes dolma er grøntsager med fyld af krydret ris, pinjekerner, ribs osv. I gadekøkkenerne hænger Dönerkebabben lodret på et roterende spyd. Kebab betyder grillet kød, og det kan fås i mange varianter. Den tyrkiske pizza, pide, bør man også prøve. Fiskerestauranterne er meget populære, da det er friske og lækre råvarer, maden bliver lavet af. Spørg gerne om prisen inden man bestiller, da fisk kan være relativt dyrt.


Nattelivet i Bodrum er Tyrkiets bedste. Er man til de lidt mindre og hyggelige barer, er der forskellige jazz-klubber, hvor der er bands, der spiller live, eller små dansesteder, hvor der er mavedans og lokal folkemusik. To af Europas største diskoteker, Catamaran og Halikarnas, ligger i Bodrum. Der er hits i højttalerne, omfattende drinkskort og her kan man danse med rigtig mange andre både indendørs, udendørs eller på en kæmpe flydende katamaran, indtil den lyse morgen.

Seværdigheder i Bodrum

Hvis man ønsker at opleve lidt historie på sin rejse til Bodrum, skal man kigge forbi Mausoleet, som er én af verdens syv vidundere. Inde midt i byen ligger Skt. Peters-borgen, og den giver et meget godt indtryk af, hvordan Johanitter riddernes liv var for ca. 500 år siden. Der er et museum for undervands arkæologi på borgen, og i sommermånederne er her også mange koncerter.
Det fascinerende Pamukkale er også et besøg værd. Det er et utrolig smukt naturfænomen. Det bliver kaldt bomuldsslottet, og der er intet lignende i hele verden. ”Slottet” består af kalkterasser, og de har eksisteret i mange tusinde år. Flere mennesker har taget hertil for at blive helbredt. Du kan selv prøve at bade i de klare kilder, og du vil føle dig 10 år yngre, når du kommer op derfra.

Når man nu alligevel er på vejen, så kan man ligeså godt besøge Nekropolis og Hierapolis, der også bliver kaldt for ”de dødes by”, og man er overhovedet ikke i tvivl om hvorfor.
Der er nogle rejsebureauer, som tilbyder udflugter som disse, der står beskrevet her. Det kan nogle gange være en fordel, da der ofte er en guide med, der kan fortælle en masse historier om de forskellige seværdigheder.

Temperaturer i Bodrum

Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt
Dag 20 25 30 32 32 27 23
Nat 11 15 19 21 22 19 15
Vand 17 19 21 23 25 24 22