Rejser til Agii Apostoli

Hvis du er ude efter en ferie, hvor du både kan slappe af under den varme sol og komme ud og opleve noget, bør du booke din ferie til Agii Apostoli. Den lille, idylliske by ligger på den græske ø, Kreta, ca. 120 km sydøst fra fastlandet. I selve Agii Apostoli er der fantastiske muligheder for afslapning, badning og lækker mad, og så ligger byen kun 4 kilometer fra hovedbyen, Chania, som er fyldt med spændende seværdigheder, barer, diskoteker og butikker. Klimaet på øen er yderst behageligt med sine 300 solskinsdage om året. Derfor er der også rigtig mange turister, som valfarter til Kreta hvert eneste år. Om sommeren kan det blive meget varmt og tørt, men den lækre havbrise medvirker til, at det ikke bliver uudholdeligt. Der er stort set inden nedbør  i sommermånederne. Om vinteren bliver det meget sjældent under 10 grader, til gengæld kan det risikere at regne rigtig meget.

Seværdigheder i og omkring Agii Apostoli

Agii Apostoli er absolut meget egnet til børnefamilie. Det er en fredelig og smuk ferieby med skønne badebugter og lavvandende sandstrande, som er perfekte til små børn. Der findes tre gode strande i Agii Apostoli, som alle tre ligger godt beskytter i nogle små bugter. Det er netop det fine sand samt det klare og lave vand, som gør strandende så lækre og børnevenlige. Hvis man er ude efter lidt mere spænding, er der gode muligheder for forskellige vandsports aktiviteter i Agii Apostoli. Byens mest kendte strand går under navnet Chrissi Akti, hvilket betyder ”den gyldne strand”. Som navnet tydeligt siger, kommer det af strandsandets gyldne farve.
I centrum af den lille by finder du mange forskellige butikker, restauranter, barer og caféer. Nattelivet er forholdsvist fredeligt.
Hvis du ønsker er større udbud af butikker og taverner, eller hvis du savner natteliv, bør du absolut besøge Chania. Hovedbyen ligger kun 4 km fra Agii Apostoli, så det er blot en kort taxatur eller bustur væk.
Du vil også gøre dig selv en tjeneste, hvis du besøger Chania i dagtimerne. Det er en usædvanlig smuk by, som stadig bager præg af de venetianske karakteristiske. Byen er delt op i en moderne bydel med kontorer, forretninger og moderne butikker, samt den famle bydel omkring den venetianske havn, hvor der ligger barer og taverner hele vejen langs havnekajen. Det er en smuk gåtur gennem Chanias gader, hvor der findes en helt speciel stemning, og der er nok at se på. Ved havnen ligger Firkas fortet, som er et besøg værd. Hvis du går længere ind i centrum af Chania, vil du finde en store, korsformede markedsbygning med alskens specialiteter. Du finder her et kæmpe udvalg af både grøntsager, kød, krydderier, fisk, ost og meget, meget mere. I nærheden af markedet ligger også byparken, som er en fantastisk grøn oase midt i den nye bydel i Chania.Praktiske informationer om Agii Apostoli

Hvis du flyver, tager det cirka fire timer at rejse til Kreta. Hvis du vil kan du hjemmefra bestille bus transfer, så du bliver kørt direkte til dit hotel i Agii Apostoli, som ikke ligger ret langt væk fra lufthavnen.
Hvis du gerne vil et par dage ud og se resten af øen, kan du med fordel tage bussen rundt. Det er nemt, og det er ikke ret dyrt. Fra Chania kan du finde busser ud til resten af øens byer og seværdigheder. Alternativt kan du også tage taxa, som også er forholdsvist billigt, eller leje en bil. Du skal være fyldt 21 år for at leje bil. Hvis du vil udforske andre badestrande, end dem du kan finde i Agii Apostoli, går der fra Chania busser ud til de øvrige badestrande hvert tiende minut.