Marmaris – Tyrkiet

Hvis du rejser til Marmaris, vil du opleve en dejlig havneby med en masse spændende butikker og indkøbsmuligheder. Langs den flotte strand er der tilmed en hyggelig promenade. I havneområdet er aften- og nattelivet hektisk. Her er der meget livligt med handel og skønne restauranter, og så ligger det tæt på lystbådehavnen. Hvis man gerne vil i byen og more sig om aftenen, er der rig mulighed for dette, da der er en decideret bargade i centrum, hvor der er masser af underholdende steder.
På strandpromenaden, Long Beach, er der også flere lækre caféer og barer. Når man slentrer hen af den gamle bys små basargader, kan man gøre et godt kup, hvis man kan finde ud af at prutte om prisen. Man skal ikke tage prisen for gode varer, da de altid er til forhandling.


Marmaris er forbundet med den lille by Içmeler af smukke veje og en dejlig strandpromenade. Byens ca. 7.000 indbyggere bor ved bugten, hvor de bedste strande findes. Det er brede og flotte sandstrande, hvor turisterne kan lide at boltre sig i vandkanten.
Man kommer fra by til by med dolmus, vandtaxi eller taxi. Dolmus er en lille lokal bybus, og da de kører hvert 10. min, er det meget nemt at tage rundt i området med disse busser. Der er tre forskellige. De turkisgrønne busser kører i Marmaris, de orange i Içmeler og de mørkeblå kører i den nordlige bydel, Armutalan. En tur koster ca. 8 kr. pr. person, og alle busser stopper i centrum af Marmaris.
Imellem Marmaris og Içmeler kan man også tage de gule taxibåde. Det er en anderledes måde at komme frem og tilbage på, men her får man byerne og det frodige landskab at se fra havet.
Verdens tredjebedste køkken er det tyrkiske køkken. Hvis man har lyst til en lækker kulinarisk oplevelse, er der et væld af muligheder, og der er noget for enhver smag.

Udflugter i Marmaris

Man må ikke snyde sig selv for en tur til byen Dalyan, som har et stort og smukt fredet område, hvor sjældne havskildpadder lægger deres æg om natten. Dalyan ligger lige ved floden og har udsigt til de fascinerende antikke kongegrave i oldtidsbyen Kaunos. I byen er der mulighed for at få et mudderbad, hvor der er tre forskellige bassiner med vand fra varme underjordiske kilder. Hop på én af flodbådene og nyd oplevelsen af det rige dyreliv og Itzuzu, som er én af de fineste sandstrande i Tyrkiet.
Lej en bil og udforsk Tyrkiet på egen hånd. Både Marmaris og de omkringliggende byer har rigtig meget at byde på. Kør ud i naturen og se de forhistoriske monumenter eller tage til den gamle ruinby Knidos og gå op i det høje fyrtårn, gå rundt mellem ruinerne og forestil dig, hvordan livet måtte have været dengang for mange år siden eller tage dig en dukkert i det azurblå hav. Man bestemmer selv.

Temperaturer i Marmaris

Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt
Dag 21 25 30 32 33 29 25
Nat 11 15 19 21 23 19 15
Vand 17 19 21 24 25 24 22

Rejser til Marmaris priser

For en 2-værelses lejlighed på et 3-stjernet hotel i Marmaris kan man få en uge for: (priser er pr. person. Bemærk i øvrigt at priser på rejser ændrer sig, så disse skal kun tages som en indikation på prisniveauet)

Bravo Tours:

Maj Skoleferie August Børn
Fra 2.898 Fra 3.998 Fra 3.198 Fra 1.698

Sun Tours:

Maj Skoleferie August Børn
Fra 3.698 Fra 3.998 Fra 3.798 Fra 1.698

Apollo:

Maj Skoleferie August Børn
Fra 3.798 Fra 4.148 Fra 4.148 Fra 998