Ferierejser

Feriér og rejs = ferierejse

Ferierejser inkluderer alle former for rejser til feriemål eller med ferieformål. Derfor er mulighederne næsten uanede. Skal det være en ferierejser i højsæsonen og til et populært udflugtsmål, så kan du godt regne med, at priserne er derefter. Men ønsker du at rejse uden for ferierne, kan der være direkte prisbomber at få. Eksempelvis er juni og september to måneder, hvor ferierejserne kan fås langt billigere end i det, vi i Danmark kalder industriferien i ugernes 28-30 begge inklusiv. Du skal også være opmærksom på, at eksempelvis efterårsferien (uge 42) og vinterferien (uge 7) oftest er langt dyrere end ugen før/efter, selvom disse to ferier ikke regnes som absolut højsæson. En ferierejse er i sig selv en lykkelig begivenhed, hvor du kan slappe af og lade op. Lad derfor være med at arrangere for meget.
Overvej om du har brug for en lejet bil på destinationen. Om dine ledsagere eventuelt har brug for særlige udflugter eller ydelser.


Kig mod syd – og køb ferierejser

Uanset om du ønsker din ferierejse i højsæsonen eller ej, er eksempelvis tyske tilbudsrejser langt under de danske priser. Hvis du har mod på at flyve fra Hamborg lufthavn er der direkte kup at komme i nærheden af. Utallige danske rejsebureauer har gode tilbud på ferierejser men eksempelvis tv2-teksttv er omfangsrigt – fra side 500.
Ferierejser er en bred vifte af rejsetyper, fra strand- og daseferie til aktiv ferie. Fra temarejser til studierejser. Dit rejseselskab har et hav af tilbud på en ferierejse, der passer til dig. Husk på at ferierejser ofte er forbundet med masseturisme og charterfly, hvor du måske bliver – eller får følelsen af at blive – tvangsindlagt til samvær i et ressort. En ferierejse kan være meget mere men sørg for at vide præcis, hvilket hotel og fly du skal med på netop din ferierejse.

Vælg med omhu

Når du planlægger ferierejsen, skal du holde dig for øje, at udbuddet af rejserne hele tiden ændrer sig. Hvad der sidste år var hot, kan i år være not, fordi rejseselskabet har ændret rejseformen, indkvartering eller andre ting. Derfor skal du læse destinationskommentarer forsigtigt og opdatere dig på ferierejsens destination. Flere rejseselskaber tilbyder velkendte destinationer, som du måske ved første øjenkast ikke havde tænkt dig at besøge. Hvis prisen og udflugterne samtidig ser fornuftige ud, kan en ferierejse til Mallorca – i lavsæsonen – faktisk blive en fantastisk ferie. Dermed også være sagt at jo længere væk og mere eksotisk ikke altid er garanti for en vellykket ferierejse. Ferierejser er i deres natur rejser med et stænk af sol og strand. Men kun din fantasi sætter grænser for, hvad din ferierejse bliver. Husk at flere destinationer måske har grupper, der efter din smag ikke vil give en vellykket ferierejse, hvad enten det er for mange børnefamilier eller måske det modsatte.

Er du bidt af en gal skiløber, så bliver din ferierejser med garanti solsikker og forhåbentlig også snesikker. På med skistøvlerne og ud eller ned af løjperne alt afhængig om ferien er langrend eller slalom eller en blanding. Norge og Østrig/Frankrig er danskerne foretrukne, men mere ukendte destinationer som Nordamerika, Østeuropa og selv så langt væk som de argentinske andes-bjerge eller new zealandske sydlige bjerge byder sig til. I yderste konsekvens kan ferierejsen sagtens være en snefri solskinsferie på varmere destinationer særligt på den sydlige halvkugle. Husk at ferierejser generelt er et konkurrencepræget marked, hvor du som kunde med fordel kan shoppe rundt både i danske og udenlandske tilbud (se udvalgte links nedenfor).


Sidste-øjebliks-tilbud samt afbudsrejser er også et alternativ, hvis du har taget ferie og egentlig er åben overfor destination. Særligt hvis det er uden for sæsonen, kan du ved at shoppe rundt (på nettet) få betydelige rabatter og komme et nyt uplanlagt sted hen.
Når du køber en ferierejse, er det en god ide at tegne en afbudsforsikring i tilfælde af sygdom eller andet. Har du bestilt et sommerhus, skal du særligt i udlandet sørge for klare regler ved afbestilling med mere.

Som med alle andre ferier skal du ved bestilling sætte dig ind i alt vedrørende afbestillingsforsikring, sygdom- og rejseforsikring.

God ferierejse!