Belek – Tyrkiet

Golfferie i Belek

Man kan rejse til Belek, der ligger ved den sydlige Middelhavskyst, hvis man ønsker at kombinere sin badeferie med golf. For ca. 15 år siden var Belek et stort landbrugsområde dækket af fyrretræer. Det var et meget fladt terræn, så det blev lavet om til et stort og flot golf paradis med 20 baner, hvor den lille landsby er samlingspunkt. Selve golfbanerne er i utrolig god stand og flere af dem ligger helt ned til havet, så man har en meget smuk udsigt ud over det flotte ocean, floden og de majestætiske Taurusbjerge, der er sneklædte på toppen. Der er rigtig mange turister, der valfarter til byen hvert år på grund af de mange golf faciliteter, og mange af hotellerne ligger lige ved banerne, så det er nemt og bekvemt. Bor man ikke på hotellet, som ligger ved én af de baner, man gerne vil spille på, skal man sørge for at der er ledigt, da det er hotellets gæster, der her kommer i første række.


Hotelområderne ligger et stykke væk fra Belek, så hvis man vil ind til byen, så tager det ca. et kvarter i taxa. I byen er der et udvalg af skønne restauranter, butikker og barer, og her opleves den tyrkiske gæstfrihed som sædvanligt. Hver lørdag er der marked, hvor der er en masse boder med frisk frugt og grønt. I centrum er der et rigtig flot vandfald, som er et besøg værd. Det er meget afslappende, når vandet risler mens man går og hygger sig i den lille landsby. Hvis man vil til en lidt større by, ligger Belek kun en halv times kørsel fra Antalya, og der er rigtige gode busforbindelser flere gange om dagen. Strandene kaldes for guldkysten, da der er grovkornet sand, vandet er lunt og klimaet er mildt. Det er på disse den meget sjældne Caretta Caretta skildpadde lægger sine æg.

Seværdigheder og aktiviteter i Belek

Der er også mulighed for aktiviteter som parasailing, dykning, jetski, vandski og meget mere, hvis man ikke kun vil bruge sin ferie på golf.
Rejser man til Belek kan man tage i Aqua Park, som er et stort vandland, hvor man kan være hele dagen mod betaling, hvis man er en ægte vandhund. Der er også en masse andre aktiviteter såsom tennisbaner, fitness, beach-volleyball, dart, bordtennis osv. Her keder man sig aldrig.

Belek er kendt for deres flotte golfbaner, så der er ikke så mange seværdigheder i selve byen. Men så kan man eventuelt leje en bil med eller uden chauffør, og tage lidt længere væk. Tyrkiet har rigtig meget at byde på.

Temperaturer i Belek

Apr. Maj Jun. Jul. Aug. Sep. Okt.
Dag 20 21 25 30 33 34 31
Nat 11 12 15 19 23 24 20
Vand 18 18 20 23 25 25 24