Afbudsrejser

Afbudsrejser er kendetegnende ved, at man bestiller en spontan rejse. Tidligere var det meget normalt, at man bestilte en rejse flere måneder i forvejen, og gik og glædede sig til, at man skulle af sted. Nu sker det oftere, at man spontant finder en rejse, når man synes, man har brug for at få et lille afbræk i hverdagen eller bliver fristet af et godt tilbud. Tidligere var en afbudsrejse noget, man kunne være heldig at finde, hvis andre sprang fra en rejse, de havde bestilt. Det kan det stadig være, men det er mere almindeligt, at det simpelthen er restpladser fra rejsebureauerne. Det vil sige, at de mangler at fylde et fly eller et hotel og derfor laver nogle afbudsrejser for at gøre det mere attraktivt at vælge lige netop den destination, som der er et par få ledige pladser til.

 

Find afbudsrejser på nettet

Det er blevet meget populært at søge efter afbudsrejser. En af årsagerne er, at det er blevet mere almindeligt, at man pludselig får lyst til at rejse. Enten fordi man trænger til en ekstra ferie, eller at man er blevet træt af kulde og blæst i det kolde nord. Man længes efter sol og varme og en mulighed for at få ladet batterierne op. Det er muligt at opnå med en afbudsrejse. Der er mange destinationer, og priserne er nede på et niveau, hvor de fleste kan være med. Så der er masser af muligheder for at komme ud og opleve andre dele af verden, opleve andre kulturer og få en masse oplevelser med hjem, uden det behøver koste en bondegård. Ved at bestille en afbudsrejse kan man altså få en rejse til billige penge og få en på opleveren, når man lige synes, man har brug for det.
Ulempen ved at vælge en afbudsrejse er, at man sjældent kan få et specifikt ønske opfyldt. Det kan være, at man året før købte en afbudsrejse til Kreta og kom til at bo på et dejligt hotel. Året efter vil man gerne bestille en afbudsrejse til Kreta og samme hotel. Det er ikke sikkert, det er muligt, hvis der ikke er nogen restpladser. Derimod er afbudsrejser en god måde at få en billig rejse på, hvis det er underordnet, hvor man kommer hen, og hvilket hotel man kommer til at bo på.

 

Billige afbudsrejser

Det er nemt at finde billige afbudsrejser. Hvis man skriver billige afbudsrejser i søgefeltet på sin computer, får man mange forslag til at finde netop den afbudsrejse, som man synes, der er penge til. Ofte har rejsebureauerne forudbetalt både fly og hoteller. Derfor er de selvfølgelig interesseret i, at begge dele bliver fyldt op, så de ikke står tilbage med pladser, som ikke er solgt. Det vil jo give enten underskud eller i hvert fald et mindre overskud. Derfor reklamerer de med billige afbudsrejser, så chancen, for at alle pladser bliver fyldt op, er større. Det er jo bedre at give lidt rabat på de sidste pladser end slet ikke at få nogen penge ind. Derfor kan man som kunde nyde godt af disse tilbud, hvis destinationen eller hotellet ikke er afgørende.
Rejsebureauerne tilbyder ofte uspecificerede rejser, når man vælger en afbudsrejse. Det giver dem mulighed for selv at vælge hvilke ledige pladser, der skal udfyldes. Mod en ekstrabetaling kan man selv vælge imellem nogle hoteller. Der er mange som vælger dette, da det kan virke uoverskueligt, at man ikke ved, hvor man skal bo, og måske oveni købet bliver udsat for at skulle flytte hotel undervejs. Det giver en hvis tryghed for en lille sum penge ekstra. Rejsebureauerne får lidt ekstra penge i kassen på en rejse, som de ellers ville have tjent lidt mindre på.